Kategorier
Berlin Stockholm

Balls and skill

Går och lägger mig halv tio på kvällen till ljudet från ett utomhusparty med sorlande röster, pumpande musik och ett och annat schäfervoff. En halvtimme senare har det tystnat.
Vaknar sen halv sex, läser DN och löser sudokun i en timme och somnar om ett par sidor in på Kulturdelen. Läser resten när jag vaknar och blir lite pigg i den kreativa hjärnhalvan av läsningen. Nötskrikorna är i farten igen, en ensam kråka kraxar fyra gånger. Det måste betyda nåt.
Plötsligt poppar New York-veckan upp i skallen och jag börjar skissa på ett aktivitetsschema trots att jag ändå alltid improviserar. Har en fotbollsbiljett att försöka få tag i fysiskt. Den är betald sen länge men vad jag minns går det inte att skriva ut den förrän två veckor före matchdatum.
Hade en idé att köpa åkkort men ska nog istället fortsätta mitt motionerande och gå så mycket som möjligt. Men det är långt till Yankee Stadium. Har en negativ upplevelse i bagaget, när jag köpt en biljett men ändå inte kom förbi spärren en sen kväll i Brooklyn. Och köpa biljett ur en utländsk obekant automat… Den fobin behöver ju åtgärdas. Kanske ett åkkort ändå?
”Street photography is 80% balls and 20% skill.”
Eric Kim, Street Photographer
Det ligger nånting i det, ibland måste man vara fräck. Och hålla sig borta från Fotosidan och rösterna där som tjatar om att ”köra upp kameran i ansiktet” på folk och att man ”måste fråga först”. Det är inte gatufoto! På tal om Fotosidan, la in den här bilden i gatufotopoolen den 20 augusti:
resting-running-bw
27 har tittat, ingen har kommenterat. 297 views, 9 favoritval på Flickr är snäppet bättre och lite mer motiverande för fortsatt publicering. Jag gillar såklart min bild, att människor och väskor bildar en diagonal, motsatsen mellan lugn och stress.
Lämnad
Lämnad
Välkommen
Välkommen

Nånting har hänt med bloggen, nu kan jag äntligen byta rad utan att radavståndet ändras. Bra!

Däremot är det nåt knas med mitt bredband, det är långsammare än på hotellet i Berlin. Försökte gå in på Glocalnet och kolla om det fanns någon info där men de hade ändrat mitt lösenord och då blev det för jobbigt just då.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015