Kategorier
Stockholm

Broccoli and me

Köpte tomater och sallad i går, plus lite broccoli. Undrar om jag någonsin har köpt broccoli? Åt den istället för stekt potatis till bacon & ägg. Riktigt gott!

Dialog på Konsum mellan cirka fyraårig dotter och vidhängande mor:
– Ska kolla om de e nån tjejflaska.
– Tjejflaska?
– De finns ingen.

Kollar mitt bokade hotell på Manhattan, Chelsea Savoy Hotel, igen. På bild ser rummen större ut än den tågkupé som jag bodde i senast. Läser färska recensioner: ”Så som helhet om man vill bo i New York är detta ett toppenhotell och vi kommer garanterat att bo där igen och väljer att se förbi de mindre bra sakerna då de bra överväger.” Frukosten suger, säger flera. Blir en kul uppgift att hitta nåt schyst frukosthak i närheten.

En favoritbild från Slussen:

White-sugar
White sugar

Vilken underbar story, den om nazisternas guldtåg. De polska myndigheter är 99 procent säkra på att det existerar. Konst, guld, juveler och kanske även det försvunna bärnstensrummet kan finnas ombord. Bärnstensrummet har värderats till 3,6 miljarder kronor och var en gåva från Preussens kung Fredrik Vilhelm I till tsar Peter den Store 1716. Antingen förstört under 2:a världskrigets bombningar eller nedmonterat på ett mystiskt tåg som lämnade slottet Königsberg i januari.