Kategorier
Stockholm

Var är höstrusket?

Här köper man en höstruskjacka på Manhattan och så får man aldrig testa den. Var är höstrusket?!

På tal om New York så kollar jag igen, nu funderar jag på sportlovet. Kan det vara läge att åka så tidigt? Kanske. Kollar hotellen, mitt senaste hotell, Chelsea Savoy var inte tillgängligt, mitt första hotell the Jane´s var det liksom mitt nya fynd, Distrikt Hotel. Det sistnämnda ligger som sagt nära bussterminalen. Men jag ska invänta SAS rea efter nyår. Då får vi se hur landet ligger. Temperatur i februari: -2 till +6. Visst låter det mysigt?! Eller kanske påsklovet: +7 till +16?

Men vi måste alla be för, eller åtminstone vädja till vår lokala arbetarekommun att jiddisch får överleva ett par generationer till. Och hjälper inte det måste vi för alltid bevara minnet av det.

För jiddisch är en påminnelse om hur en fantastisk och brokig mångkultur kan förintas på bara några år av fascister som hatar allt som inte är rent.

En symbol för hur all levande kultur är en enda stor gatukorsning. Ett språk som fångar den fantastiska smältdegel Europa en gång var, innan den krossades och spillrorna tvingades fly över Medelhavet.”

Språket som gasades ihjäl”, Martin Aagård, AB 26/10 2015

Jag tycker ni ska läsa hela artikeln!

Dreamer-

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015