Kategorier
Stockholm

Intimate landscapes

Har nu läst Göran Segeholm och Serkan Günes bok ”I huvudet på fotografen – en guide till landskapsfotografi”. Fick några flashbacks av boken. Jag började ju min fotografiska bana som naturfotograf och var ute i Erstaviksskogen och fotade. Serkan Günes pratar om ”slow photography”, om ”grand landscapes” och motsatsen ”intimate landscapes”. Det förra kräver nästan att man reser allraminst upp till vår skandinaviska fjällvärld, allra helst utomlands där landskapen är än mer dramatiska. De intima, nära, naturbilderna finns att hämta på närmare håll och de hittade jag också. Men inte nu. De finns inte i LR, för det var före LR:s tid, ej heller kvar i iPhoto som nu heter Bilder. Kanske i någon mapp i något hårddiskskrymsle någonstans. Hittar för närvarande bara denna:

stuppkvadrat-

Det finns hur mycket pengar som helst hos storfinansen, hos de superrika, hos de rika och hos medelklassen som med små fördelningspolitiska skatteåtgärder skulle kunna gå till pensionärer, till flyktingmottagning, till a-kassa, till försäkringskassa – till att minska bitterheten och hatet som klassklyftor skapar i ett samhälle.”

Fredrik Virtanen

Uffes blogg är för närvarande helt tom så när som på rubriken Badger´s drift. Det gillar jag inte!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015