Kategorier
Stockholm

Terridårernas makt

The only way to deal with an unfree world is to become so absolutely free that your very existence is an act of rebellion.”
Albert Camus

Mina elever tog upp det som sysselsätter många för närvarande, terrorism. En av dem visste att det varit ”terridårer” i Paris och att de sprängt bomber och skjutit. Höjd hotnivå och uppmaningar om vaksamhet. Inget jag tänker på när jag åker till och från jobbet, mer när jag kommer hem.

Det larmas om att kranarna läcker bly. Är det förklaringen till varför det känts lite tungt på sistone?

En Picasso hittades undanstoppad på en vind. Man kanske skulle kolla själv. Problemet är bara att jag inte har någon vind.

Debaser-Medis

November och det har hettat till i Gatufotopoolen, vilket det ju har gjort tidigare. En ny kritiker har sågat andras bilder vilket har sårat respektive fotografer. Med kommentarer som ”Lustigheter i den urbana miljön vi alla sett förut…
Posta på insta istället” sticker man ut hakan. I det här fallet har han dock rätt, vilket jag dock aldrig skulle skriva. Själv svarar han på kritik så här: ”ha ha ha..
Din kommentar väger dock inte mycket”.
Jag tycker att han har en onödigt hånfull och spydig ton i sina inlägg, annars är det välkommet med skarpare kritik. För det är helt riktigt att det är långt mellan de riktigt bra gatufotobilderna i GF och att mycket laddas upp som borde stannat i den egna datorn.

Färgglad-dörr

Var för övrigt på CFF:s julmarknad. På något underligt vis lyckades jag uppbåda energi för att ta mig in. Kollade foto och drack julens första glögg till en lussebulle. Lufsade sen på Söder runt i minus två grader och en med en lågt stående sol.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015