Kategorier
Stockholm

Det är fritt på Södertäljevägen, Karin

‘ The camera should be used for a recording of life, for rendering the very substance and quintessence of the thing itself, whether it be polished steel, or palpitating flesh’ 
Edward Weston

Försöker få blixten till min Fujifilm X-T1 att fungera men det vill sig inte. Men när jag tänker till lite så är det inget problem.

Gatufotopoolen är ingen pool längre, bara en ankdamm där julens budskap om frid lyser med sin motsats. Skrev ju att jag skulle komma tillbaka efter jul, när leken med partiell färgläggning förhoppningsvis är över. Nu vete sjutton om jag gör det, alfahannarnas plaskande är ett så pinsamt sammanhang att vistas i.

t-banetjej-

Det är fritt på Södertäljevägen, Karin”. Vaknar till Stockholmsnytt med trafikinformation.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015

6 svar på ”Det är fritt på Södertäljevägen, Karin”

Tjena Matti!
Vad lustigt, här sitter jag också och klurar på hur jag ska få blixten att fungera. Att bara läsa manualen gav ingen direkt hjälp. Jag får nog ta en tur till stan och gå in till fotokungen och be om hjälp. Fick en förfrågan av en kille som har en tatuering om jag vill ta foton till ett nytt galleri. Det känns lockande att prova på. Så nu måste jag fundera på bakgrund m.m. Men det ska bli kul att få göra något som man aldrig har provat på.
Jag får väl passa på att önska dej en god jul och ett gott nytt år 🙂
/Sven
Kanske en fika innan jul?

Tjena, Sven!
Jag löste det, men jag minns fan inte hur. Tror att det var så att blixten inte funkar med tyst läge, dvs med den elektroniska slutaren som förval. Testa! Kul med erbjudanden, fick själv ett va min frisör, som ville att jag skulle komma hem till honom och ta en familjebild. Han skulle själv skaffa sig en ny kamera så jag tyckte att det kunde vara ett bra tillfälle för honom att lära sig den. Se till att ljuset är bra, sa jag. Fika, jobbar till onsdag nästa vecka, är sen ledig mellan jul och nyår, innan jag går på´t igen. Så det ä rväl mellandagarna som kommer på fråga då.

Stängt för kommentering.