Kategorier
Stockholm

Kverulanter åker buss

I love being in cities with lots of other people, because I’m reminded that there are billions of people like me, and we are each stuck inside of our minds, feverishly trying to crawl out to make connections with other people.”
John Green
Bilden: samma trappa, samma kvinna, olika kompositioner.
Flicka-trappa-kvadrat kvinna-under-lampa--trappa_
Mycket kverulans på bussarna nu. Häromdagen hamnade jag bredvid en kvinna som muttrade från första sekund: ”Åk nu! Det kommer en buss om tre minuter! Du kan ju inte bara stå här!” En trafikolycka orsakade köer på motorvägen framför oss. Flera bussar inklusive vår svängde av motorvägen och tog en omväg, ett felbeslut förvisso, men damen bredvid klagade högt. Jag kommenterade att vi befann oss redan vid sidan av motorvägen. ”Jag vet, men jag blir irriterad på honom”. Sen ringde hon bussbolaget, hade med andra ord telefonnumret redan och var kanske en flitig gnällspik. Chauffören fick ett meddelande att kusten var klar och att han kunde återgå till normala traden, förefaller alltså som om han blev rådd att ta omvägen.
En annan dag hade en resenär förklarat för busschauffören att han hade att ansluta till en annan buss i Orminge vilket föranledde den senare att i högtalarna be resenären i fråga att själv se i tidtabellen dels att så inte var fallet och när anslutande buss skulle avgå.
Annars, Metro plus chokladbit på Slussen i morse. Man tackar!
Sherlock Holmes tillbaka på lördag. Sicken höjdare!
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016