Kategorier
Stockholm

Vivian Maier

Vi behandlar bara flyktingar lika dåligt som våra egna bidragstagare, försvarar regeringen sig./…/ De ska alla på lika demokratiskt vis få veta att de inte är värda ett skit. Vi torkar röven med er så kallade mänskliga rättighet, är budskapet till både bidragstagare och flyktingar.
Carsten Jensen, med anledning av att danska folketinget nyligen röstade genom L87, som ger myndigheter rätt att visitera flyktingar och ta deras pengar och värdesaker.

Nu känner jag mig utvilad efter arbetsveckan och då blir det först Fotografiska och sen Kulturhuset. Helt väsensskilda utställningar om man som jag tänker på Erik Johanssons surrealistiska photoshopskapade landskap respektive Vivian Maiers gatufoto.

Passade på att boka Berlin i juli när jag ändå stannade hemma i går. I fjol hade hotellet gratis åkkort, nu såg jag inget om det men jag tycker ändå att läget är bekvämt, intill Berlin Hauptbahnhof. Kollade även på resa i höst, kollade inte när vi har höstlov så jag får återkomma i det ärendet. Eller om jag ska åka till nåt nytt ställe?

 

http://wordsnquotes.com/post/140101780983/stuffguyswant-dalai-lama

It is not true that people stop pursuing dreams because they grow old, they grow old because they stop pursuing dreams.
—  Gabriel García Márquez

 

Kikade på reaböckerna på COOP, ”Mage, rumpa, lår” var en titel som fastnade.

 

Sen visar det sig vara kö i till Fotografiska och där vill jag inte tillbringa min tid. Fortsatte längs Skeppsbron mot City. Trummor får vaktparaden att marschera taktfast, jag fortsätter i min egen takt. Kastar ett öga ner mot fågelmatningen, inga sensationer där längre nu när det börjar bli vår.
coffee-cups-and-smart-phones
Langar upp hundra bagare och slinker in på Vivian Maier. Så gott som folktomt sånär som på Göran Segeholm och Alexandra von Kern som spelar in ett nytt podavsnitt.
Gillar utställningen, har sett filmen och har en av böckerna, Street Photographer, som kom ut. Här finns en del nytt, fastnar för en bild på manliga busspassagerare i hatt som i rad alla sitter och läser varsin tidning. En pendang till våra tiders smart phone-användare. Fyndiga selfies, lite synd att hon var så kreativ här. Svårt att komma på egna originella idéer som inte är en efterapning.

30 år sen Palme-mordet. Läser att författaren Per Olof Enquist dagen efter skrev om det från skidlärarexpeditionen i Idre. I Idre var jag också, tillsammans med elever och föräldrar på sportlov.
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016