Kategorier
New York Stockholm

Patetiskt gatufoto?

Jaha, tre lediga dagar denna helg, sen en veckas kneg till innan det blir semester.

Läste en kommentar på Fotosidan, ”Tja den så kallade gatufotgrafin har förvandlats från ett sätt att skildra sin stad eller krom ofta sitt kvarter till en slags manisk sport utan annat syfte än att ta envinande bild. Brukar se manickerna på helgerna på Götgatan där de drar fram med sina vapen skjutklara, patetiskt.”

Är det Götgatan eller tidpunkten det är fel på? Gick en eftermiddagsrunda på söder för ett par dagar sen. Det var efter jobbat och jag hade ingen kamera med mig. Såg några hyfsade bilder, men inget som gav en klump i magen för att jag missade att ta dem. Bra att ögonen var öppna för gatans scener. Och det kändes inte det minsta patetiskt, faktiskt.

tbaneuppgång-#2

Har ett Facebook-konto nu men håller lägsta möjliga profil. Klickade bort ett gäng vänförfrågningar och de har tack och lov inte återkommit. Har inte lagt upp något eget utan bara gillat några få sidor.

Brexit blev verklighet, dumhögerns lögnkampanj betalade sig. Nationalism och främlingsfientlighet tar ännu ett steg framåt.

http://huffingtonpost.tumblr.com/post/146316790510/the-scary-and-heartbreaking-reason-this-mom

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016

2 svar på ”Patetiskt gatufoto?”

Vilken bekymrad min hon har. Hon verkar nästan inte vilja komma upp i dagens ljus.
Eller så är hon rädd för sådana patetiska fotografer som dig! (eller mig; när jag är i Stockholm hamnar jag alltid förr eller senare på Götgatan.)

Som nutida gatufotograf är man patetisk var man än befinner sig, Götgatan, Potsdamer Platz eller 5th Avenue, Manhattan. Det var bättre förr när bara de utvalda gatufotograferade.

Stängt för kommentering.