Kategorier
Berlin

Österut blev söderut

Kommer iväg mot öster men det blir bara tråkigare och tråkigare så jag viker av åt söder. Känner strax igen mig, gick samma gator i fjol. Stannar här och där utan att få till fotandet. Ser en taxi med mitt födelseår på registreringsplåten och funderar på om det var ett gott eller dåligt omen.

bland-symaskiner-(1-av-1)

Till sist, liksom i fjol, dyker Checkpoint Charlie upp. I närheten ligger Martin Gropius Bau så nu kan jag checka av det också. Pyntar €11 och går in i ett mörkt rum där det visas film på kanske sex olika dukar där William Kentridge skapar sin konst, NO IT IS! Fick i alla fall en idé av det hela. Första bilden är ett ”self-portrait as a coffee pot”.

Efter detta behöver jag en drink och jag betar så av Newton´s Bar. I år har de Hemingway sour, så icke i fjol men året innan det. Gott att få sitta en stund.

fall-inte-i-vattnet-(1-av-1)

Fortsätter mitt planlösa vandrande men orienterar mig uppåt. Tycker att jag börjar hitta i stan nu. När jag efter en god stund återkommer till samma plats där jag varit tidigare är det dags att äta upp det jag tänkt. En kartkoll styr upp det hela.

i-mörkret-(1-av-1)

En flaska vatten och en salamibaguette blir vad jag äter mellan frukost och middag. 22 000 steg och 181 aktiva minuter, det blir laddning av batterier och uppladdning av bilder. Sen vila.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016