Kategorier
Berlin

Nytt rekord och öl med Janne B

Åska och regn utlovades till lunch i går så jag raskare mig ner till Potsdamer Plats och hann dit precis lagom. Fick väl inga superregnbilder dock. Efter regnpausen fortsatte jag utan mål och mening söderut längs Stresemannstrasse. Vänder vid Mehringsplatz och är snart tillbaka på välbekanta Friedrichstrasse. Pausar med en Bombay crushed på Newton´s.

Två-riktiningar-(1-av-1)

En svensk familj med två döttrar står vid övergångsstället.
– Vad har ni bestämt? frågar mamman.
– Kentucky fried chicken, svarar pappan.

En skarv simmar oroligt i kanalen och tornseglarna svirrar uppe i det grå. I övrigt gråsparvar och kråkor.

Puddle-jump-(1-av-1)

Går förbi Berlin bier shop och köper några öl, får mig rekommenderat tre stycken och får med mig fem till hotellkylen.

regn-vid-Potzdamer-Bhf-(1-av-1)

Hade kläm på nytt stegrekord i går när jag kom hem efter min första tur. Bestämmer mig för att knalla upp till Vagabond Bräuerei för en schysst IPA. Väl där får jag ett meddelande via fejan, Janne B vill ta en öl och surra lite och han kommer så småningom till Vagabund. Ett trevligt samtal och te IPA senare knallar jag tillbaka till hotellet och till ett nytt rekord: 34 389 steg/274 minuter/28,75 km. Utan några bra bilder!

Total-(1-av-1)

I dag är en ny dag. Janne föreslog Köpenick, pikade mig för att jag gick i samma spår hela tiden och bara i områden där det är mycket turister. Och det har han ju rätt i. Prognosen för i dag lovar regn från kl 10 till kl 18. Då testas dedikationen. Köpenick finns inte med på min berlinkarta.

Frukost först.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016