Kategorier
Stockholm

Kriget har kommit till Slussen

Vill ju hålla i det aktiva semesterlivet efter Berlin och åker därför in till stan. Tar de första bilderna på det hål som återstår efter min favorittrappa på Slussen, gula trappan.

Fd-gula-trappan

43-

Går bort till Fotografiska och avverkar tre utställningar. Först Aapo Huhtas prisbelönade bilder från New York. Äh, snubben plåtar ungefär samma motivområde som jag, bortsett från några närbilder. På inget sätt märkvärdigt eller enastående. Hannah Modigh gillar jag, här hänger hennes Hurrican season. Skitbra, tycker jag. Avslutar med rockstjärnan Bryan Adams bilder dels på krigsskadade brittiska soldater, starka bilder på vanställda ansikten och stympade lemmar, dels porträtt på kändisar inom mode, scen och musik. Är ingen bedömare av porträttkonst men jag gillar deras poser och de valda miljöerna.

pump-

8809-

Tar en Nymph saison från Åre Bryggcompgnie i utebaren. Ulliga moln seglar förbi men regn är utlovat.

kaktusfönster-

144 steg uppför trappan till Katarinavägen och bort till rambutiken. Kö och jag ser inte att de fått in de ramar jag vill ha så jag knallar tillbaka till bussarna. Nedre delan av Katarinavägen är uppriven. Kriget har kommit till Slussen.

 

Med tvåhundra meter kvar till porten kommer så regnet. Skapligt tajmat ändå.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016