Kategorier
Stockholm

Let there be rock

Är glad att jag orkar vänta två timmar efter jobbet på Johan Bergmarks vernissage på Eken, ”Let there be rock”. I och med att jag är tidigt på plats hinner jag snacka en del med fotografen själv. Johan Bergmarks favoritfoto, berättar han, visar en man i rullstol, musikern Vic Chesnutt. Vid ett fototillfälle var de på en klubb som låg en trappa ner. Johan bar ner Vic i famnen och hans medhjälpare skulle komma efter med rullstolen men stannade och tog en cigg. Där står Johan med Vic i sin farm, och de känner inte varandra. Bådaser det absurdas i situationen och får en relation. Några månader senare tar Vic livet av sig och fotografiet får en extra emotionell dimension. Porträttet av Ron Sexsmith får mig att tänka på Anthony Hegarthy och jag frågar Johan. En dröm. säger han, vilken artist och människa!

johan-bergmark

Träffar Mats A. och pratar en stund, liksom med Martin G. som åker till New York i dag samt Knut K. som när jag nämner historien om Vic Chesnutt berättar att han burit aktrisen Holly Hunter fram och tillbaka över en regnvåt gata för att skydda hennes skor. När han frågade vad det var för skor svarade hon ”It´s Prada, Man!” Knut åker för övrigt till Moskva över helgen. ”Kul att det kom så mycket folk, säger jag till Johan på vägen ut och får en kram. En riktigt trevlig tillställning!

Kollar mina bilder på Tumblr bland annat, ser att Yeswearemagasine rebloggat mitt foto ”Morning people”. Kul! Man får vara glad år det lilla.

 

http://hauntedbystorytelling.tumblr.com/post/150170349132/peter-kertis-from-waiting-series-source

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016