Kategorier
Stockholm

Kejsarens nya kläder

Snart 1700 följare på Tumblr samtidigt som statistiken här närmar sig all time low. Intressant samtidigt som det saknar all betydelse för mitt skapande. Vore värre om jag fick en massa likes på mitt namn och inte för mina fotografier. Verkar finnas en hel del sån´t på fotosajterna, helt triviala bilder ses som nå´t jättedjupt tolkat mest beroende på vem som fotat. Kejsarens nya kläder, typ. Å andra sidan gillar jag inte Jante, så låt dem hållas. Leben und leben lassen.

Själv gillar jag som ni vet att experimentera, leka, med ljusreflexer, speglingar, svagt ljus med mera och ser oftast mina publiceringar som anteckningar i ett offentligt skissblock.

Stundom tar jag dock en paus från det egna skapandet och studerar istället andras foton, målningar, collage. Är övertygad om att det för eller senare återspeglar sig i mitt eget fotograferande.

profil-fotografiska

Eric Kim´s tips för nybörjare:

4. Don’t “take” photos, “make” photos. For me, “taking” a photo implies you are stealing something from someone. It sounds forceful, aggressive, and unfriendly. Whereas “making” a photo implies you are collaborating with your subject, that you are making art, and you are doing something altruistic.

5. Focus less on technical settings; focus more on composition and framing. If you have an exhibition, nobody will care whether your photo was shot fully-manual or in a more automatic mode. What matters more than technical settings is emotion, soul, and creativity.

6. “Set it and forget it”. I think that the less you have to worry about your technical settings, the more mental energy you will have to focus on composition, framing, and capturing emotions in your photographs.

 

http://1suitcase.tumblr.com/post/150902037971

http://streetkaki.tumblr.com/post/150854175255/dreamland

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016