Kategorier
Stockholm

Slussen and elsewhere

Söndag och jag tar mig i kragen. Skrotar runt i Slussen för att se den senaste demoleringen. Är ute efter närbilder och har dels 16-55:an på Fujin och 80-200:an på mk III:an för att kunna isolera de detaljer jag vill. Intressant att fota lite annorlunda då och då. Tyvärr står maskinerna i vägen så det blir inte mycket rivning, desto mer lek med speglingar.

Kollar Chicago för en eventuell höstresa om jag har råd. Vill ju åka nånstans under sommarledigheten också, samtidigt som Berlin och New York redan är bokat för hösten. Bortsett från det verkar priserna överkomliga.

beige-kavaj-slussen

Vet inte om det var gulaschsoppan men jag var på god väg in i en läskig dröm:

Ute på gården får jag ta en omväg förbi ett par stora saltvattenskrokodiler för att komma in i huset. Väl inne forcerar jag en avspärrning med texten ”i förrgår”. Kommer försent på att jag inte skulle ha tänt lyset, nu vet mina förföljare att jag är där. Visar fingret ut genom fönstren mot eventuella kikarförsedda bevakare av huset. På en balkong en bit bort står två män och pratar samtidigt som de tittar mot lägenheten där jag befinner mig. Lite Edvard Hopper/Gregory Crewdson-känsla i den bilden.

Och där vaknade jag.

 

http://last-picture-show.tumblr.com/post/150412565582/reverend-gary-davis-ill-fly-away

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016