Kategorier
Stockholm

Städenergi, var kom den ifrån?

Media förfasar sig över att USA har valt en inkompetent dokusåpakändis till president, efter att i minst ett decennium ha gjort dokusåpor till förstasidesnyheter. Man klagar på att väljarna är dumma, efter att i åratal ha matat dem med skit, kändisnyheter och ohämnad kommersialism. 

Allt i frihetens, underhållningens och marknadsekonomins namn.

Katrine Marçal, Aftonbladet

Fick en påse kaffebönor i julgåva av föräldrarna till mina elever så nu mal jag mitt kaffe själv och brygger det i en sån där italiensk manick man ställer på spisen. Mokabryggare, heter den. Kul med lite hantverk emellanåt.

Nästa helg är det nyårsafton. Då blir det oxfilé! På tal om det, läser om veganer som vill tvinga på andra sin uppfattning. Som vilken religiös sekt som helst. Läste en skön kommentar från en köttätare: ”min mat skiter på din mat”. Låt folk äta vad de vill, utan skuldkänslor. Leben und leben lassen.

Jäklar vilken städenergi jag fick, få se hur långt det räcker. Än är det bara småplock och inte i närheten av det stora behovet. Kollar för tillfället vad som döljer sig i mitt arbetsrums bokhyllor och försöker göra mig av med gammal skit. Inte helt lätt när det handlar om min historia, både som privatperson och som yrkesverksam fritidspedagog. Dammet får mig att nysa.

Hittar utvärderingar jag låtit mina elever göra genom åren och blir lite rörd av den kärlek som uttrycks i dem. Kul också att läsa deras förslag till fritidsaktiviteter:

”JAG VILL Att VI ser på StAr wås”.

Känns så där att kasta kära minnen men jag har helt enkelt inte plats för dem.

 

http://koshigurajumy.tumblr.com/post/154924113255/jumy-m-open-ありふれた一日

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016