Kategorier
Stockholm

Insnöad

I dag unnar jag mig att vara insnöad. Det vita singlar ner utanför fönstren och himlen är grå. Dystert. Vaknade halv sex i morse och då jag inte kunde somna om hämtade jag morgontidningen och läste det mesta samt löste sudokun. En timme senare kunde jag så somna om och lägga till en timme sömn och kliva upp någotsånär pigg. Ont i ryggen dock.

Blir sannolikt mycket skärmtittande då jag laddat upp en bild på de olika sajterna. På Fejan är det nog ”Det gamla Stockholm” respektive ”Fåglar inpå knuten” som är häftigast ändå, gatufotogrupperna till trots. Som till exempel kartan över på vilka gator i stan man fick åka kälke. I fågelgruppen publiceras en del överjävligt bra fågelbilder.

Börjar så smått fundera på livet efter detta. Som pensionär. Tänker mig orka 4 1/2 år till. Sen är det slut. Med jobb, med ett socialt sammanhang, med resor, med ekonomi. Måste sannolikt lämna min trea för nåt billigare (var hamnar jag då?). Jag har alltså 4 1/2 år på mig att dumpa det som inte får plats i en mindre lägenhet. Kastar ett öga på de flyttlådor som jag har kvar efter morsan (med lite saker efter farsan) och samma minnen väller upp som gjort det omöjligt att kasta, till exempel tavlor morsan målat, farsans flugbindarmaterial. Fan, fan, fan!!!

Julkaffebönorna är på väg att ta slut. Gott kaffe, om man inte låter stå och brännas. man måste tajma när det tryckts genom. ”Christmas coffee. Rich tones of chocolate and candid apples. Long aftertaste with influences of cocoa. Profile: yellow caturra, red caturra & catuai.” Det sista är ju rena poesin!

http://lenscratch.tumblr.com/post/155490222261

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017