Kategorier
Stockholm

W + S = inspiration

Lämnar så in Fuji på Scandinavian Photo för kostnadsförslag. Blir spännande! Tar Oxtorgsgatan norrut och möter ett gäng P-vakter som noga granskar varje fordons parkeringstillstånd. Letar upp galleriet Wallery, med kvadratisk street art för mellan 6 och 109 tusen spänn. Köper inget, har just slantat upp för en ny kamera. Men intressant att se. En massa tunnelrejsare vimlar runt i city, ett par seniga äldre kvinnor kommer cyklande i linne och ljusblå deltagarväst. Här nedan exempel på konsten som ställs ut på Wallery:

Övertalar mig själv att följa in lördagsplan och hoppar på tåget mot Norsborg, konstaterar att jag inte kommer till Telefonplan med det och byter vid Gamla stan. Utanför ”svarta huset” där konstmässan Supermarket huserar hör jag ljud. Ser en man ligga på en skitig snöhög hållande ett tomt plakat. Spretig samling nutida konst i alla dess former, med upphovskvinnor och -män sittande med vattenflaskor intill sina verk. Här gillar jag nog Galleri Erik Axl Sunds myshörna, som är en skön samling sliten gatukonst. Var på en vernissage där för inte jättelänge sen, alltså på galleriet på Folkungagatan. Nedan bilder från Supermarket:

Ångrar lite att jag inte köpte en tischa på Wallery. Ska kanske åtgärda det i morgon.

Tar för övrigt bilderna med nya X-T2. Att vänja sig vid är att inte trycka ner knappen innan jag ställer in ISO respektive slutarhastighet. På X-T1 behövde jag göra det för att kunna vrida rattarna, på X-T2 låser jag istället rattarna på valt värde genom att trycka in centrumknappen.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017