Kategorier
Berlin Stockholm

Ruggig fredag i huvudstaden

Skattepengarna på kontot, kul när nåt funkar som man vill!

Har två bilder som skulle vara med i en schweizisk bok, nu fick jag ett mejl där de önskar bilderna i högre upplösning. Har ingen aning om var jag har de bilderna, det var ju ett tag sen jag tog dem. Får se om jag bryr mig om att leta.

Fick kostnadsförslaget på Fuji X-T1:  2 370:-. Accepterade. Skadeanmälde. Undrar bara vad det var för fel och hur det uppstod, minns ingen händelse eller annat som kan ha orsakat skadan.

Beställde ett Metro card för New York. Kostar 120:- extra, men jag tyckte det var besvärligt att köpa det på plats. Nu kommer det i postfacket innan jag åker.

Kör lite tussilagospaning från bussen. Inget än. 

Hämtar upp mina linser innan jag lufsar bort till Fotografiska och öppningen av Extra! Weegee. Norrlands guld på poletten, inget vin. 1,3 miljoner bilder genomgångna, 356 nånting på utställningen varav 200 visas för första gången, får jag veta vid öppningsanförandet. 

När jag väl får säkerhetskopieringen att funka tar det två dygn. Och sen började den om, och meddelade att det skulle ta tjugo timmar till. Stopp. sa jag.

Ruggig fredag i huvudstaden, med en lastbil som mejar ner folk, dödar tre för att sen krascha in i Åhléns. Hemskt för anhöriga och plågsam oro för alla som inte får kontakt med nära och kära som arbetar i city. Det kaos som uppstår när all trafik på tunnelbana, innerstadsbussar och  pendeltåg ställs in är sekundärt i sammanhanget. Jag gick från jobbet till Slussen och trottoarerna var fulla av folk.

http://jogoraz.tumblr.com/post/159292654196/a-train-fights-coldly-and-prophets-ogle

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017