Gatufoto – genre med problem?

Det är en särskild känsla att först göra och sen publicera bilder jag vet att inte så många fler än jag kommer att gilla. Som dagens fotografi från min senaste New York-vecka. När det till sist blev sol hittade jag också en fin spegling, av det diffusa slaget med en massa skit i. Love it! Min förra spegling/reflektion fick beskedligt antal likes på mina bildsajter och det är inget som talar för att det skulle vara annorlunda med denna. (17 notes på Tumblr, 6 på Flickr, 9 likes på Fejan i skrivande stund.)

På tal om NYC så har jag börjat kolla på resor i höst. Jag kommer ju undan billigt om jag tar en ”tågkupé” på Jane´s, trångt som attan och med gemensam wc/dusch i korridoren. Gratis vatten på rummet dock, och badrock och badtofflor ingår. Kan bli Berlin också. Tror inte riktigt på att jag blir medbjuden till Tokyo, så jag behöver nog inte spara pengar till den resan.

Och vad jag gör i sommar har jag ingen aning om. Köper en X1000F och skrotar runt hemma, kanske?

Läser morgontidningen, mycket om ex-Broder Daniel Henrik Bergren inför hans skivsläpp.

De ville att jag skulle doktorera i gammelgrekiska och publicera min c-uppsats. Jag är väldigt duktig på gammelgrekiska.

Kul detalj! Läser också att Nino Keller är med i det band som backar Henrik Berggren under höstens turné. Kul! Nino har jag känt sen han var liten.

Annars lyssnar jag efter tornseglarnas ankomst, älskar deras svirrande genom min förortshimmel.

https://spiderman70.tumblr.com/post/160398935419

Läser om Street Photography och dess svårigheter och utmaningar. Att det läggs ut så många bilder som saknar en berättelse och/eller är utan konstnärlighet.

“Too many street photographers don’t edit. They share everything, perhaps because they think the world wants to know what fifty different takes of groups of random people walking down the street looks like at 8:56 in the morning, on their way into work. I applaud the enthusiasm, but photography is like selling your house. You show the best bits, while trying to avoid scrutiny of the bad bits… You curate the impression you want to leave people with.”

Thomas Stanworth

Så sant, såna är vi, många av oss. Gick runt på Manhattan utan att jag tyckte att jag fick en enda vettig bild. Ville inte plåta människor på gatan, men gjorde det ändå för att komma hem med åtminstone något. Och en fullträff blev det. Åtminstone tycker jag att den är bra, och den kom med i FB-gruppen Street Shades of Black´s Sunday Selection.

Matt Stuart:

“You are looking for that brilliant moment that 99% of the time you don’t get… That is exactly why it is both the most accessible and the most difficult kind of photography.”

Ja, inte är det lätt inte. Och vi vill ju alla synas på Fejan, Flickr, Insta med mera.

http://topcat77.tumblr.com/post/160378170320/irving-penn-b1917-american-photographer

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017