Kategorier
Stockholm

Makro – eller inte

Helg, helg, HELG!

Hade för mig att det var nåt jag skulle gå på i morgon, men kan inte komma på vad det var. Kanske senare, när hjärnan svalnat lite till. Annars blir det att stämma av med morgonformen och se om jag kommer iväg in till stan för en fototur. Roslagsgatan hade jag ju uppe för nån vecka sen. Förmodligen en tråkig gata, men ändå. Har ens inte kollat upp var den ligger.

Nosade ju lite på makro i somras, på så sätt att jag var inne på Scandinavian Photo och förhörde mig om objektiv med mera. Fick då rådet att invänta Fujis nya 80 mm 1:1. Den har kommit och makrofotografen på fotobutiken har uttalat sig positivt. Kostar 14 loppor och den finns inte i någon av kedjans butiker i landet. Lika bra det, drygt en halv NYC-resa är svettiga stålar. Därtill är det en ny genre där man inte vill kopiera det som redan är gjort. Läser nyheten: Scandinavian Photo stänger sina tre nuvarande stockholmsbutiker och öppnar en ny stor mitt emot Centralstationen i Stockholm. Jisses!

Väntar på textinspiration avseende berlinboken. Minns att jag fick en liten glimt av nåt för några veckor sen.

http://howtoseewithoutacamera.tumblr.com/post/166364443211/by-olivier-beytout-dans-lœil-du-cyclope-2017

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017