Kategorier
Stockholm

PEE och GNU

Kollar in bilarnas registreringsskyltar medan bussen rullar in mot Slussen. En har PEE på sin, på hemvägen ser jag GNU. Man har inte roligare än man gör sig. Ett gäng norskar gör tunnelbaneuppgången trång. Det är väl för sjutton inte syttende mai i dag? Tar en Hypnopompa imperial stout och konstaterar att Omnipollos uteservering är på vinterförvaring. Hasar sen nerför Götgatsbacken och tar buss 2 norrut. Kollar in Roslagsgatan som planerat, inte så tråkig som jag befarade och höstsolen är dejlig.

När jag kommer ner till Birger Jarlsgatan viker jag upp på Norrlandsgatan och tassar förbi anrika Nalen på väg mot City. Går in på Clas O och handlar träspackel, man kan ju få hål i huvudet, innan jag känner att blodsockret börjar sjunka. Tar en fika med bulle på Kafferepet, försöker checka in där men Fejan hittar inte rätt.

Går Klara Östra kyrkogata och genom Tysta Mari-gången mot Gamla stan. Där blir det Stora Nygatan mot Slussen. Kör färg på X-T2:an, Fuji Provia, och svartvitt på X100F: Fuji Acros + Ye-filter. Plåtar både abstrakt och folk. Som vanligt, alltså. Tar ett par bilder som jag är mycket nöjd med. Tror dock inte att så många andra är det, men det återstår att se.

Släcker relativt tidig efter att ha läst ett nummer av tidskriften Språk. Väcks av en serie knallar, tror först att det är ”ormingebombaren” men hen brukar nöja sig med ett saftigt knallskott, typ. Hör sen lite andra ljud och måste gå upp och titta. Utan brillor ser jag bara tre blåljus svänga ner mot ett dagis och strax efter tror jag mig höra hur skum sprutas och ser en rökplym stiga upp bakom skymmande träd. Bilbrand, förefaller det mig. Lite förortsdramatik avslutar således veckan.

http://koshigurajumy.tumblr.com/post/166428223355/inneroptics-toni-schneiders

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017