Kategorier
Stockholm

Street art

Texten på schampoo-flaskan lovar styrka och glans, mja spegelbilden förtäljer en annan story. Men man får var glad att det inte snöar.

Foten höll åtminstone till busshållplatsen, iofs värkte den men det var bättre än på länge. Tar mig till Karlaplan och går därifrån ut mot Frihamnen. Det har börjat regna men jag har ett litet paraply i jackfickan. Lite svårfotat dock, med en hand upptagen. Hinner väl några hundra meter innan foten gör sig påmind. Ganska dryg bit kvar, bara att bita ihop.

Längst ut på piren ligger Magasin 9, där Magic city huserar. Biljetten är redan köpt så jag scannar mig in. Får med mig en smart guide med info om konstnärerna och med lite extra effekter vid ett par av verken.

En pappa är där med lilla dottern.
– Dom har klottrat!
– Det är det som är graffiti.
De kikar på bilder på ”bombade” tunnelbanevagnar från, kanske New York. På en syns en målad, naken tjej.
– Varför är inte tjejen fin?
– För att hon är naken.

En intressant upplevelse att se så många stora, internationellt kända, streetkonstnärer. Utställningen går också genom olika uttrycksformer och väjer inte för tags och stickers.

En snabbkoll på mobilen säger att jag börjar få lite snålt med tid. Har tur som en tokig och tajmar 76:an perfekt. Hade annars fått problem med min rendez-vous med barndomskompisarna på en pub vid Mariatorget.

– Brandbil!!!! Skriker en parvel från sin plats strax bakom mig.
– Dubbedecka! är nästa sensation i synfältet.
– Slottet! Jättekul att kolla på!

Traskar in till gänget med fem minuter till godo. Men foten, den foten! Typ aj, med mera. Av knappt 9 000 steg var cirka 8 500 smärtsamma.

Väl hemma igen är foten åter ett värkande paket och problemen slutar inte där. Först lägger Lightroom av när jag bildbehandlar, sen slocknar hela datorn och jag måste starta om. Får därtill felmeddelande från programmet Clean My Mac. Vad kul man har det!

När jag vaknar på söndag morgon är det till vintertid. Men solen skiner!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

2 svar på ”Street art”

Söndag: Blåser, regnar, snöblandat. Skönt att komma in i galleriet med dig. Är det dina bilder här. Topp! Inget att klaga på!

Stängt för kommentering.