Kategorier
Stockholm

Skapa kreativt sug

Vackert om än blåsigt söndagsväder utanför arbetsrummets fönster. Borde kanske åka in och fotografera men bestämmer mig ändå för en hemmadag. Skapa ett kreativt sug till nästa helg. Kan också vara bra att spara på foten lite.

Kom som jag förutspådde upp i 3 500 följare på Tumblr i helgen. Som sagt till ingen större nytta eller glädje, egentligen.

Tar en rejäl tupplur strax efter lunch. Börjar sen läsa i katalogen jag köpte på Magic city-utställningen, om hur eventet växte fram och om de olika konstnärerna. Mycket intressant och givande.

Fotboll sen, Djurgården-Jönköping södra 0-0. Waste of time!

Får en spännande start på måndagen. Kliver på ett tåg som är skyltat Hagsätra både på perrongen och vagnarna när högtalaren förkunnar: tåget går till Farsta strand. Det upprepas inne på tåget men vid Gullmars meddelar föraren att tåget går mot Hagsätra. Och han bör ju veta.

Slussendörren är till sist lagad, alltid nåt!

http://exislanegra.tumblr.com/post/166949279074/afrouif-robert-doisneau

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

36 svar på ”Skapa kreativt sug”

Skönt med vila för din fot. Street art är en ny upplevelse för mig, en ny värld för mig, genom ditt ”Fotospår”,.Konst en del av livet, från Florens till plugg och resten. Keep on!

De bästa street art-konstnärerna är förbaskat duktiga. Brukar åka ut till Bushwick och kolla de senaste alstren, när jag är i NYC. Mitt konstintresse har i princip rört sig från impressionism fram till contemporary art och då bl a street art. Culture is it!

Blev knockad av konsten i Florens och pluggade konsthistoria på SU, 1 betyg. Sen har konsten följt mig hela livet och jag har varit flitig museibesökare i de städer jag har besökt eller gjort jobb i. Alltid varit road av foto och att fota, vilket jag gjort i arbetet (i Kista främst) och hemma och familjetillfällen. Aldrig haft en tillräckligt bra kamera. Jobbat med fotograf, då i mycket tristare situationer än du med din gatukonst. Ett stort intresse dock! Men inte med den intensitet som jag nu upplever hos dig. Intressant! Du är proffs!

Senast jag blev knockad var på the Whitney museum of Contemporary Art i NYC för ett par år sen. Senaste besöket var inte lika mindblowing, dock.

Cool! Enda konstmuseet jag varit på i NYC är Guggenheim. Va väl bra! Knockad av konst, det kanske var för länge sedan. Dock var jag i Florens igen bara för två år sedan. Sjunde gången. Minns jag för tio år sedan grät av spänning i den långa kön n yngste son)innan vi kom fram (andra gången) till Michelangelos Sixtinska kapellet. Goya 200 år på Prado när jag var på reportage i Madrid. Stannade kvar hela helgen. Stod vid varenda tavla. Impressionisterna i Paris, Giacometti på Lousiana, Turner på Tate Gallery i London. Det finns en del kvar att göra…. Skönt med den mäktiga känslan…

Enda konstmuseet jag INTE varit på i NYC är Guggenheim, konstigt nog. Musée d´Orsay minns jag med välbehag. Lars Lerin, Olle Olsson Hagalund, Evert Lundquist, tillhör favoriterna här hemma.

Och innan Musée d´Orsay var impressionister på Jeu de Paume i Tuileriträdgården. Var där, så längesedan. Lars Lerin har jag inte fått in i mig ännu (hehe), förstår honom inte, Hagalund fin, Hill… Ja du sa att ditt intresse började med impressionisterna…suss gott, bra i foten?

för jag har bara sett Lars Lerin på webben. Får ingen känsla, har inte varit på Sandgrund och kollat. Kanske därför…?

Gillar moodet i Lars Lerins akvareller. Såg dem på Thielska respektive Angelica Knäppers Gallery, vill jag minnas.
Foten höll för lite stilla landbandy med två småkillar och en långpromenad med två andra, sen la den av igen.

Skräcken lever vidare. New York! Nu står barnbarn i kö några dar. Hoppas du hittar bra ”fotspår”.

Lugn, lugn! Treo! Högläge. Förstår att du inte kan lugna dig och läka den, eftersom du måste ut bland fötter och fotspår i gatuvimmel och gallerier. Akta njurarna!

Kanske nåt ben är brutet. En av mins tre söner skulle klippa till brorsan och slog på en bricka istället. Han gick länge och hade ont. Vi trodde det inte, men det var en spricka i benet. Du har inte ens vågat testa vårdcentralen? Svårt att se dig i rullstol, det går för långsamt, fortare med dina långa kliv.

Tycker att jag borde lagt märke till skadetillfället. Smärtan har ändrats från diffus värk någon cm framför ytterknölen till att det smärtar när jag böjer foten framåt i steget. Har haft lite känningar tidigare av typen lös benbit i foten som sen hoppat tillbaka. Vårdcentralen kommer ordinera vila, inte en chans att de skulle röntga eller på annat sätt bry sig djupare. Hoppade dit på ett ben en dag för länge sen, efter en fotbollsmatch, då konstaterades faktiskt en spricka i foten. Men jag fick lika förbannat hoppa hem igen på ett ben, inga kryckor, no nothing.
Låna någons permobil?

Om du berättar din fots historia? Kan de inte ignorera. Sätt dig på SÖS där de är mer kompetenta och seriösa. Helgakut-
Det måste ju blir en ände på foteländet. Så du kan jaga ”FOTSPÅR! igen. Bless!

Ja i den värld är det väl fotomoj. Fotemoj! Du missar inget. Du och din fot däremot är som ett gammalt par som gnabbas. Ändå önskar att foten läker.

Två våningar ner skrattar åt gnabbet mellan husse och fot.Sött ändå, om man inte anade en viss plåga.

Stängt för kommentering.