Kategorier
Stockholm

Lokalhistorisk visit

Tar mig bort till Nackas lokalhistoriska arkiv i Atlas Copcos gamla dieselverkstad. Precis innanför dörren står en kvinna och tittar på foton från min gamla skola, Vilans skola. Det visar sig vara Brita Nyman, som började jobba där som lärare 1969, vilket var året för sista avslutningen. Jag lämnade Vilan som elev 1966 tror jag. Sen frågar jag arkivarierna efter bilder på gamla Henriksdals gård. Det finns en handfull som visar den så kallade stenvillan och några ekonomibyggnader. Intressantast var kanske ett foto på en hällmålning (tidigt 1900-tal)  från uppe på Henriksdalsberget som jag minns att jag såg när jag var runt tio-tolv år. Det var en handfull förutom jag inne på arkivet och jag undrar om jag inte var yngst.

Regntunga skyar i norr när jag kommer ut och ett lätt strilande när jag står och väntar på bussen. Tar mig nu till Odenplan för en titt på nya pendelstationen. Vill se om det går att göra några bilder där nere. Nja.
Går Dalagatan mot city och sniffar pizzeria, kondis och grill inom några hundra meter.

Busschauffören:
”Du har åkt med mig tidigare. Vet du hur jag vet det? Du har så vackert smycke.”

Foten var ett uns snällare i dag och lät mig gå utan hälta om än inte utan smärta.

Utmaningen var en hård nöt att knäcka, tycker inte att jag fick till det som jag vill.

http://warmabsinthe.tumblr.com/post/167156165992/benderindeniz-dragon-spice

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

3 svar på ”Lokalhistorisk visit”

Aha, du är härifrån? Då kan du ösa ur arkiven lokalt. Mig Bergslagen, dokumenterar. Följer PA Fogelström, han berättar om Sickla bland annat. Spännande att se vad du kommer fram till i ditt senaste projekt!

Utan att vara uppdaterad så vill jag minnas att det finns/fanns ett Stora Sickla och ett Lilla Sickla. Lilla Sickla finns fortfarande kvar norr om Björkhagen och är tillhörande Sthlm. Stora Sickla låg inom Nackas nuvarande gränser, men Nacka kommun fanns ju inte under godsets storhetstid.
Utmaningen, har en idé men vi får se hur den tar sig ut utförd.

Stängt för kommentering.