Kategorier
Stockholm

Dold av prickar

Trevlig och intressant söndagsläsning i den stora morgontidningen. Om Bruce Chatwin, resenären. författaren och fotografen. Har sju av hans böcker plus en biografi. På köpet får jag namnet på en av hans inspiratörer, Patrick Leigh Fermor, som beskrivs som en blandning av Indiana Jones, Graham Greene och James Bond och vars bok A Time of Gifts har hyllats som en klassiker bland reseskildringar och  ”a sublime masterpiece”. Beställer omgående via Adlibris i UK, Skr 58.18 varav Skr 9.30 för själva boken. Begagnad, men ändå!

Nere på fiket i centrum sitter en ung kvinna med en helt annan bok vid sidan av sin laptop, Redovisning 2017. Jag föredrar nästan vilken läsning som helst före den lektyren.

Spännande med vårdcentralbesöket, har inte varit där på länge. Senast var när jag inte hade något särskilt för mig och gick dit för att få en brun fläck utredd. Det var en ”senilvårta” förklarade min läkare och la till, efter en titt i journalen: ”Du är en frisk jävel!”. Nu har jag ont i foten och är nyfiken på om mina negativa förväntningar kommer på skam eller infrias.

Ringer när de öppnar klockan 7.45, telefonsvarare. Fick göra två försök, med två olika alternativ. Det första sades vara att boka tid men bad mig beskriva mitt ärende efter tonen, efter jag gjort det hände liksom inget. Det andra gav att de ringer upp klockan 8.30. Får se hur det slutar.

http://joeinct.tumblr.com/post/167663238137/joeinct-la-marchande-de-fleurs-photo-by-robert

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

2 svar på ”Dold av prickar”

Stängt för kommentering.