Talking ´bout the birds (but no bees)

De senaste numren av Vår Fågelvärld och Fåglar i Stockholmstrakten pockar på uppmärksamhet från mitt köksbord. Tänker ibland att jag ska ta en sväng i grannskapet, kanske kolla om duvhöken är hemma. Minns också hur jag stod vid träskets vasskant där det enda öppna vattnet fanns denna kalla vinter, väntade, och väntade, utan att veta på vad. Till sist kom en vattenrall smygande, då ett nytt kryss för mig. I övrigt ett par gärdsmygar, alltid mycket trevliga att studera. En stor del av fågelskådarintresset försvann när rapportsystemet Svalan ersattes av det betydligt bökigare Artportalen.

När vi ändå är inne på fjäderfän, två små dun i mössan fick jag i går när dels mitt foto Blue hour drink blev Photo of the Week i Fb-gruppen Progressive-Street och min Underjordiska ansikten blev omslagsfoto i gruppen Street Photography Stockholm. Blue hour drink tog jag på väg hem från jobbet.

Förresten, såg en hona duvhök jaga en koltrast när vi var med ungarna och åkte skridskor på Gubbängens IP. Måste varit en ungfågel då den missade totalt.

Fick min beställda julklapp, the maintenance kit till fotoskrivaren, så nu kan jag skriva ut lite bilder.

https://babkaioshka.tumblr.com/post/168650054165/radekrogus-black-guest

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

4 svar på ”Talking ´bout the birds (but no bees)”

  1. Stort grattis för utmärkelser och uppmärksamhet. Inte bara jag som gillar din konst. Det är du verkligen värd. Har hört talas om Sarvträsks fågelliv, men har aldrig vågar då dit ensam. Vill inte hamna däri träsket själv. Annars är fåglar en v min glädjeämnen. Gärdsmyg alltså. WOW!

  2. Fick en diss på Fejan också, allt är inte jordgubbar med grädde. Sarvträsk har ju promeadvägar runtom och en utsiktsklippa med sittbänk. Fågelliv och fågelliv, har sett rörhöna, smådopping, svarthakedopping, storskrake, svarthätta och svv flugsnappare förutom de nämnda (samt häger, gräsand, sothöna, kråka, koltrast etc.) Mer wow i vattenrall, tycker jag. Gärdsmygen finns lite varstans i trakterna.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.