Kategorier
Stockholm

Overwhelming streets

“I was overwhelmed. The streets, the intense flow of people, the light changing, the camera that I couldn’t quite get to work quickly enough. It just paralysed me. I had to learn to identify what it was exactly I was responding to, and if my response was any good. The only way to do that is to take pictures, print them, look hard at them and discuss them with other people.“

Joel Meyerowitz

Kollade JVM-hockey på mobilen i går kväll, USA mötte Canada utomhus, det snöade enormt och man fick avbryta för snöröjning flera gånger varje period. Och som tittare hade man liten aning om var pucken befann sig.

Klippningen ser till och med bra ut dagen efter, det var det längesen den gjorde.

Min tilltänkta lördagsbuss ska passera min tilltänkta hållplats ca kl 11.39, enligt SL:s reseplanerare. Redan kl 11.33 susar den förbi innan jag hunnit fram. Tänker att jag hinner ifatt den vid Orminge C där den har en bestämd avgångstid som jag tycker bör vara efter kl 11.39. Kl 11.36 brakar den iväg, missar den med 200 m. Irriterande! Får ta 471:an istället. Man är ju bortskämd så det räcker!

Från Slussen tar jag gångbron på utsidan av tågens och bilarnas centralbro. Tar en runda på Riddarholmen och fortsätter sen nästan under Waterfront innan jag trappar upp till Klarabergsgatan. Behöver färgpatroner men fotoaffären har bara den ena av önskade två och då tänker jag att jag köper båda över nätet. Fyller på mitt batteriförråd på Clas O innan jag vänder hemåt. Utanför Åhléns steppar Hare Krishna-nissarna runt till sitt monotona plingande. Längesen man såg dem.

Några lattjo bilder blev det allt, kommer här så småningom.

Och senare denna nyårsafton publicerar jag min 2017 resumé. Stay tuned, som de säger i Säffle. Annars behandlar jag nyårsafton som vilken söndag som helst, det enda är att det inte går att gå och lägga sig förrän cirka kl 00.20 när de flesta fyrverkerierna är avskjutna.

http://istumbled-upon.tumblr.com/post/169115315298/redheadinmanhattan-my-photography-a-l-o-n-e

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017