Kategorier
Stockholm

”kan inte förstå den om nya år”

Nytt år, samma gråväder. Inte mycket annat har ändrat sig heller. Men ändå, bara att kunna skriva 2018 är en möjlighet till nystart. På något, inte vet jag vad. Spara mer stålar inför en relativt snar pensionering?  Läser i nån tidning rådet att spara i nåt investeringskonto eller slikt,  trots nollränta på pengarna. För att gardera sig mot ett eventuellt börsfall. Hm, behåller nog mina pengar i fondsparandet ett tag till. Eventuellt dålig avkastning är bättre än ingen. Nån ekonom har jag å andra sidan aldrig varit.

Älskar den här översättningen:
”Die Diktatur der guten Laune ist ein Garant für schlechte Laune. Autorin Antonie kann den Hype um Silvester nicht verstehen.”

”den diktatur är en garanti för ett dåligt humör.” författare blekholmsterrassen kan inte förstå den om nya år”
”författare blekholmsterassen”? Det var kreativt!

Mejlar en fråga om eventuellt Photoville i NYC nästa höst. Vill gärna vara där då. Passar på att fråga Fotografiska när de öppnar i höst. Det får gärna sammanfalla. Får svar från Fotografiska: ”Hej, nej inget datum ännu, men sent nästa (2018) år. Gott nytt!”

Kollar ”Eran – punk i tre delar. Säsong 1 – Avsnitt 1: Morgondagen inställd på grund av ointresse”SvtPlay. Var ingen punkare själv, var för gammal, men jag gillade musiken som kom då, Sex Pistols, Clash, Adverts, Ruts, Television,Vibrators, Damned, X-ray Spex, Ebba Grön och KSMB med flera. Såg Television, Ebba och Tant Strul, minns jag.

Nyårafton avklarad, satt och kollade på en dokumentär om Phil Lynott, bandledare i Thin Lizzy. Han gick bort 4 januari 1986, så det var ett tag sedan, Thin Lizzy såg jag flera gånger, ett favoritband. Det nattliga smällandet tog i stort slut strax efter klockan 0.30, men nåt pucko var ute två timmar senare och drog  av sin sista salva. ”Kan inte förstå den om nya år”!

http://hauntedbystorytelling.tumblr.com/post/169134014367/w-eugene-smith-first-day-of-spring-manhattan

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018