Kategorier
Stockholm

Trettondag, vad ska det vara bra för?

Läser i ett gammalt nummer av Vår Fågelvärld om förekomsten av fjäderfän i låttexter. Flera texter är ju översättningar, ofta från engelskan, och då kan det bli rena pippin. Till exempel översattes ”O la paloma blanca, I´m just a bird in the sky” med ”O la paloma blanca, sjöng såsom lärkan i skyn.”

Jag vill inte jinxa men den här veckan har jag klarat mig utan nässprej, Hade en sån vecka i höstas, innan det blev som vanligt, det vill säga täppt.

Har ungefär +13,5 ° i sovrummet, en temperatur som passar mig bra.
Drömde, kanske därför,  härligt härom natten. Kanske inte själva handlingen för den var obegriplig, men detaljrikedomen var enorm.

Dessa förbenade helger när det inte kommer någon morgontidning! I morse hann jag till och med åka ner och kolla utanför porten efter den, innan jag i hissen upp kom på att det nog kan vara trettondag eller nåt. Riktigt okul att inte få lösa sin lördagssudoku.

Man lär sig: 2015 fick en rad nya fåglar nya svenska namn av BirdLife Sverige. Bland annat byttes det olämpliga ”kafferseglaren” till vitgumpseglare. Nu har även Finland bytt namn på seglaren, men de valde ett annat namn, rapporterar Vasabladet.

Brukar lägga upp mina bilder på Fejan i gruppen Progressive-street först, sen kanske någon eller några grupper till. P-s hittar gärna på utmaningar och från och med i morgon och en vecka framåt gäller ”Backs! From Sunday 7th to Sunday 14th inclusive. Images with only the back or backs of people.” Utmaningen blir då att göra bra bilder, trots att det är bakifrån. Det finns flera goda exempel på det.

http://delicioustigereyes.tumblr.com/post/169377199635/birdsong217-manuel-álvarez-bravo-figures-in

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

3 svar på ”Trettondag, vad ska det vara bra för?”

Herregud vilken passion du har för foto. Hälften kunde vara nog. Men det är med passion det blir nåt. Jag har aldrig hört en duva sjunga, och inte som en lärka. Kuttra heter det väl. God Trettondag!

Ju mer man håller på desto bättre blir det, nog. Skulle behöva vara ute varje dag, egentligen. SMHI klass 2-varnar för storm, ”mycket svårt att gå upprätt”. Får kasta mig ner till Coop! Sen ska jag kuttra med sudoku.

Stängt för kommentering.