GAS-attack

Strax släpper Fujifilm ett nytt vill-ha kamerahus, X-H1. Pris cirka 15 500:-. Hemskt! Varför vinner jag aldrig på Lotto?! Ständigt dessa GAS-attacker. (Men jag får avvakta vad recensionerna säger. Kanske är förbättringarna för små för att motivera ett köp. Vänta på en eventuell X-T3?)

I dag blir det till sist en tur in till stan. Behöver titta in på gubbdagiset och kolla efter ett specialverktyg. Ska försöka komma ihåg att köpa den där glödlampan. Förhoppningsvis blir det någon bild gjord också. Grått och trist, så inspirationsnivån är låg.

”Photography is not about the thing photographed… It is about how that thing ”looks” photographed.

The photo is a thing in itself. 
I photograph to find out what something will look like photographed.”

Garry Winogrand

Bra citat, särskilt sista meningen. Jag fotograferar ofta för att se vad kameran gör med motivet, vad kameran ser som jag inte såg vid fotoögonblicket. Därför leker jag ofta med speglingar och ljus, gärna i förvrängning.

http://www.featuredcollectives.com/post/170716326135/lightandshadowsincolouryangon-myanmar-2018

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

8 svar på ”GAS-attack”

  1. Gillar också Claes Olsson. Gumdagis? Har aldrig hört! Ha en skön grå söndag! Åker till Kungsholmen utan kamera!

  2. Ja, jag önskar jag hade min Pentax Takomar eller min Olympus kvar. Bara skit just nu. Ska spara till en Nikon! Nu ska jag vara en hel del på Kungsholmen, så djävla nära till allting! Mitt i! Hoppas du fick några gråbilder idag som du är nöjd med!

  3. Jag är ju Canon. Du får mycket för pengarna på begagnatmarknaden, vad gäller kamerahus iaf. Och det är linserna du ska lägga pengarna på i första hand.

  4. Jag har en Pentaxlins kvar, en zoom. Undrar om man kan få avsättning för den. Jag köper nog inte en Pentax igen. Nikon, äldsta sonen Martin har Nikon och vi tänkte köra adapter för dia. Jag har tusen dia i förrådet som bara ligger. Jag skannade en del i min Cannon scanner som nu har gjort sitt. Men jag var inte nöjd med kvaliteten. Har också haft Caonnon och var mkt nöjd. Det var på Ericssontiden. Jag tog många av mina reportagebilder själv.

  5. Å andra sidan är vi många, särskilt gatufotografer, som lämnat de stora tunga Nikon/Canon DSLR-kamerorna för mindre lättare och lika bra kameror från t ex Fuji. Skönare för axlar och nacke nu.

  6. OK! Var finns begagnatmarknaden. Gogla går väl. Det är en bra lins. God Natt!

  7. Det knepiga är ju att undvika bli lurad. Men fotosidan.se har en köp- och säljsida. Där kan man kolla hur länge säljaren varit medlem, om hen är en aktiv fotograf bör det vara lugnt att köpa av hen.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.