Kategorier
Stockholm

Red jacket

Snöflingor singlar ner utanför mitt arbetsrumsfönster samtidigt som Soul Sacrifice (Santana) spelas upp från min Spotifylista. Potatisen är några minuter in på sin koktid. Söndag eftermiddag!

Läser i stockholmsornitologernas tidskrift Fåglar i Stockholmstrakten att ”Betongkrönikan” läggs ner, det vill säga om fåglar observerade inom tullarna (ungefär), för att folk tappade sugen när det utmärkta fågelrapporteringssystemet Svalan slukades av det aptråkiga och svårbemästrade Artportalen. Det var då jag la av som skådare också.

Fick ett bokpaket från förlaget Bakhåll innehållande Yoko Ono och Fjodor Dostojevski. Är inte förtjust i den senare men Yoko Ono`s Live in the Light of Hope ska jag ge en chans. Sen måste jag nog bara beställa Walter Benjamin´s Passagearbetet. Han har också gett ut en bok om sin uppväxt i Berlin som finns nyöversatt till svenska, Barndom i Berlin kring 1900. Drygt 640:- för alla tre. Behöver dock betala mitt resande först.

Paul Simon kommer till Globen på sin avskedsturné. Vore kul att se, men dyrt: 995 – 1895:- för sittplats. Sällsynt begåvad artist.

https://henkheijmans.tumblr.com/post/171009717007/untitled-2017-by-alain-etchepare-1965-french

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

4 svar på ”Red jacket”

Vilken fantastisk bild på flickan! Fågelskådning i Stockholm kände jag inte till. Ska ändå kolla. Yoko Ono kan vara bra, men jag erkänner jag gillar gamla klassiska författare som ex Sofokles, Selma Lagerlöf och Rousseau (Bekännelser är fruktansvärt bra!). Lika mycket som jag gillar John Lennons verk. Hu! mitt i vintern och min yngsta son är i Lissabon på en månad i jobbet. Han säger ha har det jätte bra. Kan tänka!

Jag gillar ju inte värme, men det kanske inte är fullt så varmt i Portugal nu på vintern. Har lite samma preferenser vad gäller litteratur som vad gäller foto, gärna lite experimentellt och nyskapande skrivet.

Jo, experimentellt och nyskapande. Det stämmer, du ger verkligen uttryck för det rakt igenom i allting. Härligt!

Stängt för kommentering.