Kategorier
Stockholm

Första maj, första maj, varje sliten kavaj…

Valborg, känner inte ens någon röklukt. Det brukar jag göra. Sent på kvällen smäller det nån stans och det låter som en skottsalva. Har hört det förut och gissar då som nu att det är någon hemvärnsnisse ute på Velamsunds skjutbana. Nån timme senare, klockan 23.41 för att vara exakt, är det dags för Ornövägsbombaren att leverera en feting. Det smäller rejält, det har det också gjort förr. Eller så är det jag som inbillar mig efter som jag inte hör någon annan reagera.

”Donald Trump borde få Nobels fredspris för sin insats för att få Nord- och Sydkorea att närma sig varandra. Det tycker Sydkoreas president Moon Jae-In.”

Tja, skulle  Fredspriset delas ut av Svenska akademin och inte Norska Nobelkommittén vore det väl inte helt omöjligt att man skulle se en likasinnad vad gäller kvinnosyn i den amerikanske presidenten. Kulturpersonen fick väl en medalj.

Man får en del gjort ändå, när man är långledig. Fixar nytt bank-ID (det gamla på väg att gå ut) och jag beställer nya dammsugarpåsar (de gamla på väg att ta slut). Köper en ny jeansskjorta (den gamla var helt slut).

4500 följare på Tumblr, den senaste hundringen gick blicksnabbt.

Första maj, första maj, varje sliten kavaj… De olika Första Maj-tågen samlas runt om i stan. Själv försöker jag samla mig där jag är.

Åker in för att överlämna min bok och casha in 900:-. Fick fakturan på de fem exen av Verlassene Orte, 3776:-. Som sagt, min fotoboksmani kommer att ruinera mig.

Sista dagen för nedre slussenentrén, enligt utsago. Själva entrén kommer jag inte sakna, men jag saknar de två originaltrapporna upp till gula respektive blå gångarna. Särskilt den svängda gula trappan. Och jag kommer sakna bussterminalen med dess skitiga rutor av glas och plexi, morgon- respektive eftermiddagsljusets infall från varsitt väderstreck och alla speglingar och mystiska ljusfenomen.

http://gianlucavisconti.tumblr.com/post/173474155536

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 svar på ”Första maj, första maj, varje sliten kavaj…”

Vackrare och roligare skrivet, än någonsin. Det tycker jag var jag dag.
Jag hörde bomben igår kväll, vad är det? Jag var ute för att få lite röklukt i näsborrarna, men jag kände inget. Bara raketer smällde på håll. Åt Gustavsviksvägen. Det var väl sonen Per och familj som smällde.
”De olika Första Maj-tågen samlas runt om i stan. Själv försöker jag samla mig där jag är.” WOW!

Vi ska samla oss på Värmdö för jag får lägga en ny siffra på min ålder. Jag har aldrig demonstrerat, bara firat den första maj. Det skulle f.ö. aldrig falla mig in. Den bästa dagen på året. Lite sol också, tack!

Stängt för kommentering.