Fågelskådning

Ser mina elever vinna sin match mot Boo FF med 3-0 och promenerar ner till träsket för en stunds avslappnande fågelskådning på vägen till före detta  Konsum, nu Stora Coop. Försöker främst höra vad det är som sitter och sjunger i vassen mittemot men trafikbruset stör. Mest likt en kärrsångare, men jag är långt ifrån hundra på det. Annars ser jag svarthakedoppingen igen och det tyder på att den häckar i vassen. Gråhägern kommer majestätiskt seglande men lättar strax och försvinner, sädesärlor jagar insikter och fladdrar hit och dit. Ingen rörhöna, ingen gärdsmyg.

Lägger mig sen och läser kvällstidningen och det blir en liten snooze.

”Saving of draft failed” säger datorn där jag sitter och skriver detta i ett för mig helt nytt fönster. Och att lägga till en bild från min dator funkar inte. Hittar tillbaka till den gamla redigeringsmallen. Mycket skit med det tekniska nu. I natt flyttas dessutom mitt telefonnummer från Telia till Telenor och jag ska komma ihåg att byta simkort i morgon bitti. Känner väl inga goa vibbar beträffande fortsatt funktionalitet där heller.

http://hauntedbystorytelling.tumblr.com/post/174300347076/nieves-mingueza-from-here-i-am-series-src

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

3 svar på ”Fågelskådning”

  1. WAS? Har du sett en gärdsmyg, det har aldrig jag. <<Värst vad du har kolla på Sarvträsk och en äger ser du också. Inte jag, hur gör du? Vilka ögon tar du på dig?

  2. Gärdsmygen såg jag på vintern för flera år sedan. Ingen ovanlig fågel, men den gillar fuktigt och snårigt. Man får ta tid på sig, det är enda hemligheten. Plus en kikare. När vattenrallen levde kunde jag stå en timme på samma ställe och vänta.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.