Ett helvete för lycracyklister

Ekarnas blad skrumpnar i värmen men ett par ystra katter låter sig inte hindras i sin lek av 19 varma morgongrader .

Hinner till tandläkaren med en minut tillgodo. Vi är årskamrater och jag har gått hos honom i 40 år eller nåt. Vi pratar lite pension men även skidorten St Anton, dit han och hans gubbgäng fortfarande åker men som jag inte besökt på decennier. Till och från mottagningen går jag på Katarinavägen och vid delvis bortgrävda Lokattens trappor har tre gulvästar hittat ett mynt, av den enes verktyg gissar jag att de är arkeologer.

Om blott några dagar ska den nya slussenentrén stå klar, återstår att se hur och om det påverkar min jobbpendling. Hur som helst är det nog ett litet helvete för alla lycracyklister med den strida ström resenärer som korsar cykelbanan just utanför nuvarande tunnelbaneingång.

Läser om en gymnasieklass som åker till Prag och blir inkvarterade på ett mer än sunkigt vandrarhem, med hasch på frukostbordet och berusade män sovande på bänkar et cetera. Påminner om när min skola tog en sväng till den tjeckiska huvudstaden och hamnade på ett risigt studenthem med insparkade skåpdörrar och klotter överallt. Vi gjorde som studenterna, vi bytte inkvartering. Ett litet äventyr i sig.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 svar på ”Ett helvete för lycracyklister”

  1. Tack för fin morgonläsning, medan världen vaknar runt omkring i den vackra majmorgonen. I morgon är det juni. Vilken fin bild, tänk att du har hållit på så här i så många år! Du har dokumenterat ditt liv så länge.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.