Kategorier
Stockholm

Döden

Såg en filmsnutt på Fejan, en liten vovve ligger i soffan när hans matte kommer med en stor pläd som döljer hela henne. Dold bakom den kastar hon upp den lagom mycket för att hinna försvinna genom en dörröppning innan den faller till marken. Kvar på golvet en tyghög, i soffan en förtvivlad hund som undrar hur matte bara kunde försvinna sådär. På bussen härom dagen hamnar jag bredvid en engelsman vars svenska flickvän sätter sig i sätet framför. Killen är djupt försjunken i sin mobil och märker inte att flickvännen flyttar tvärs över gången för att ge plats åt en pojke och hans mor. När pojkvännen så småningom tittar upp och inte ser henne framför sig reagerar han för en sekund som hundvalpen, med förtvivlan i blick, tills hon ger sig till känna snett framför honom med ett gott skratt. ”Did you think I left you?”

Såg en underbar filmsnutt där ex-president Obama sitter och käkar och tar en öl på en enkel vietnamesisk sylta med den nyligen bortgångne Anthony Bourdain.

Danny Kirwan är död. En gång en underbar gitarrist i tidiga Fleetwood Mac, men som levde som hemlös sina sista dagar.

Planeringsdag i dag. En massa stillasittande. Lite käk på kvällen.

Tror jag ska behöva leta efter mina akvarellfärger och -penslar (utfall jag skulle få Lerin-inspiration). Men nix, de ligger redan på mitt ”ateljébord”. Har också glömt att jag fått ordning på fotoskrivaren och tänker ta itu med den. Istället printar jag några foton från Slussen respektive Rüdersdorf.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 svar på ”Döden”

Hur kunde Obama käka med Anthony när han var död? På en vietnamesisk restaurang. Snart är du berömd, fantastiska bilder!

Stängt för kommentering.