Kategorier
Stockholm

Love, low & slow

I dag tänker jag slå en massa flugor i en smäll. Åtminstone några. Har en tid hos polisen för att fixa ett nytt ID-kort och i samband med det avser jag att fylla på bildarkivet med lite nytaget. Behöver en penna med vit, täckande färg. Ska se om nåt sånt går att finna på Nordins pappershandel på Medis. Kanske slinker jag in på jobbet och hämtar min iPad.

Avlyssnad dialog:

– Kom, Loke! (Ingen reaktion).
– Kom, Loke! Glassen smälter!
– Va?
– Kom! Glassen smälter!
– Vilken katt?

”En mamma sitter på stranden och tittar på sin mobil, när en brandingenjör rycker den ur handen på henne – och pekar på hennes barn. Nu hyllas räddningstjänsten för den viktiga filmen.
Låt mobilen vila på badstranden, säger Caroline Olausson, kommunikatör vid Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.”

Vet av egen erfarenhet att det hinner hända mycket bara på en halv minut. Tänker inte i första hand på något olyckstillbud utan när man är på skolgården och kollar var eleverna är och hur de hinner försvinna ur synhåll på just ingen tid alls. Minns också när vi var och badade i Glasan med sommarfritids, för decennier sedan, man gjorde inget annat än satt och räknade in ungarna. På den tiden fanns dock inga mobiler att glo i.

Köper ett nytt klockarmband till klockan jag ärvt efter farsan. Den fick han efter 25 år på Finnboda Varf. Tänkte på farsan och övriga varvsarbetare när jag såg Jean Hermansson-dokumentären. Samma hårda slit och samma brist på arbetarskydd. Flera dog i arbetsplatsolyckor även på varvet.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 svar på ”Love, low & slow”

Smart räddningsman på stranden i Älvsborg. Borde spridas, gör ett försök! Skönt att det är lite mindre sol idag, men man ska inte klaga. Det ska ju vara varmt till september, härligt! Ha fint mitt i semestern! Jag har semester hela tiden!

Får ibland dåligt samvete för att jag är så slö, men i dag kunde jag hämta styrka i två tidningsartiklar. Den ena berättade om hållbar semester, dvs utan skadlig miljöpåverkan, den andra om att man ska akta sig för farlig UV-strålning. Så nu kan jag hålla mig hemma utan att tycka att jag borde göra nåt vettigare.

Stängt för kommentering.