Jean Hermansson!

Använder den lediga tiden till att kolla filmer som dyker upp här och där. Bland annat om Incabyn Choquequirao:

”In Peru, far from the famous sites of Machu Picchu and Cuzco lies a lesser known Inca site, Choquequirao. Situated at an altitude of over 3000 metres the architectural jewel is beginning to reveal its secrets to a team of international archaeologists”.

Några sanningens ord om Sveriges insats i fotbolls-VM, av Aftonbladets Stefan Alfelt:

”Individuellt var Sverige ett av VM:s absolut svagaste lag. Vi visste om det innan VM började. Det offensiva spelet var knackigt. Effektiviteten skrämmande dålig. Men vi var jobbiga att möta och jag är rädd för att nu blir det återigen samma försvar för att täta till och hoppas på kontringar i landslaget. Vi är ju ett litet land, som argumentet brukar låta. Vi har tio miljoner invånare. Kroatien fyra. Belgien elva. Uruguay tre… Sverige gjorde ett fantastiskt bra VM med tanke på lagets kvalitet. Men snälla, låt det inte bli stilbildande för framtidens svenska fotboll”.

Sån´t här ger mig svindel:

På kvällen ser jag filmen Himlens mörkrum om fotografen Jean Hermansson. Så förbannat bra! Vilken fotograf och människa han var!!!

Det här hade jag inte en aning om:

Under våren 2018 arbetade jag med ett reportage om 80-årsfirande partybåten Patricia, i Stockholm också känd som ”fjolljollen”. Det visade sig att Patricia hade en otrolig historia. Under andra världskriget var hon med och tog ut rutten från Dover till Dunkerque där brittiska och franska soldater skulle evakueras.

Patricia var en av de första båtarna att anlända till stränderna och totalt räddades 340 000 soldater i juni 1940. Många menar att andra världskriget vände genom Dunkerque-evakueringen där partybåten Patricia alltså spelade en avgörande roll, på riktigt. Hon blev till och med skottskadad av tyska Luftwaffe”.

Robert Laul

Annars blir det mest ingenting, läser mina morgontidningar och sätter mig sen vid datorn och kollar runt hur det går för de bilder jag lagt upp.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018