Kategorier
Stockholm

Utö får bli slutö

Gör en ny repa till till Utö, känner mig inte helt färdig med ön.  Sen är det nog färdigt med utflykterna för den här gången. Utö får helt enkelt bli min slutö.

Fattar inte varför jag är ute i så överdrivet god tid, en timme före avgång. Kanske för att mitt ryggsäckssvett ska hinna torka i den stekande solen.
Intressant att iaktta kömänniskorna, hur de flyttar fram sina väskor centimeter för centimeter nonchalerande de som kom före dem själva.
Har med mig dagens DN och läser bland annat sommardeckaren ”Mittvatten” där en av huvudpersonerna är på väg till just Utö. Inte med Saxaren, dock.
Har mitt numera usla lokalsinne i åtanke när jag försöker hitta bland gruvorna. Går några tiotals meter åt ett nytt håll och kollar en varphög. Följer sen mina fotspår från förra veckan runt en av gruvorna och går förbi en varphög jag kollade då. Upptäcker till min häpnad att det är samma som jag besökte nyss! Jag gick i en cirkel alltså, inte undra på att jag tappade väderstreck och riktning. Hittar inget av värde nu heller men vad gör det. Lunchar med en en seglartoast på värdshuset och en öl innan jag går ner till Gruvbryggan för hemfärd. Timmarna gick snabbt.
Hopparav Saxaren vid Boo brygga trots att jag vet att jag kommer att missa bussen. Bli glatt överraskad av att komma till busshållplatsen i samma ögonblick som bussen.

Har gått upp i vikt under semestern, flera kilo. Hur gick det till? Det måste vara muskler.

F-n vad varmt det är. Körde sovrumsfläkten hela natten och det lär bli så även kommande natt (och nätter). Illa!

Läser i lokalblaskan att min morgonbuss ska gå via Skanstull till Medis och bussen hem från Medis, från och med 20 augusti. Förutsatt att det  går snabbt längs Folkungagatan och Ringvägen, behöver det inte vara nån nackdel. Tror inte att jag tjänar tid på det dock, tycker det rullat smidigt in till Slussen de tider när jag åkt. Även hem går 446:an från Medis, men direkt och inte via Skanstull.

https://sskulloff.tumblr.com/post/176147134764/gacougnol-fan-ho-melody-1952

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

4 svar på ”Utö får bli slutö”

Slutön för den här sommaren. Gruvbryggan ligger just nedanför Tomas och Ewa-May! Lite har jag lärt mig av ön, men har aldrig varit i gruvan. Du har bra rubriker.

Stängt för kommentering.