London?

Blir åter rekommenderad London av en kollega som tycker jag ska åka dit och inte minst kolla street art i Shoreditch med omnejd. Den brittiska huvudstaden erbjuder även bra gatufotomöjligheter i övrigt. Håller med om att det kan vara dags för ett återbesök, var där 1972. Researchar lite och det ser rätt överkomligt ut. Knappa 1600:- för resan, hotellen verkar hålla normala priser (gick inte att söka för nästa år). Prick en månad kvar innan jag åker till NYC.

I dag är dagen då partierna fläskar upp sina valaffischer. Och strax ligger många av dem på marken och skräpar, ditförpassade av politiska motståndare eller vandaler i största allmänhet..

Till sist får jag besked, jag deltar i Planket på lördagen den 18:e. Häftigt att få vara med i det sällskapet.

 

Aftonbladets sportkrönikör Robert Laul har en poäng här:

I stället för förklaringar och förståelse för olika beslut är det låtsatsupprördheten som dominerar. Medier och experter fungerar som uppviglare snarare än folkbildare, och när alla ska vara arga hela tiden kommer bakgrunden sällan fram.

För att inte tala om Daniel Suhonen på samma tidnings ledarsida:

”I valet den 9 september har alla vuxna och myndiga medborgare varsin röst. Var och en röstar på det den tror på. Varje röst väger lika. Resultatet av det sammantagna valet formar hur vårt land skall styras. Vill man ge sin röst till SD står det en fritt att göra så.

Jag kan förstå impulsen. Ett fuck you-finger till en maktelit som inte lyckats skapa rättvisa på så många försök.

Men orsaken till att Sverige är så orättvist är den politiska klasskamp uppifrån som förts av näringslivet och dess direktörer sedan slutet av 1970-talet. Steg för steg har de rika lobbat och påverkat beslut, skattenivåer och regler så det gynnar dem själva. Därför betalar i dag ägaren av Axfood lägre skatt på sin utdelning än kassörskan på Willys gör på sin deltidslön. Medianinkomsttagaren som tjänar runt 280 000 kronor per år efter skatter och bidrag har bara tre procent av den rikaste tusendelens inkomster. Att vilja be detta etablissemang dra åt helvete är rimligt.

Nä, vegetarian kommer jag aldrig att bli!

Regnmolnen hopar sig men verkar passera söderöver.

https://atkosturur.tumblr.com/post/176881465092

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 svar på ”London?”

  1. Grattis för PLANKET-DELTAGANDE. Roligt. Och så ska du till London, där jag var au-pair när jag var 17-18 år. Det bästa jag gjort som tonåring, klara mig själv. Älskar London. Jag har en del bra foton, människostudier, från Hyde Park Corner. Gillade att fota redan då.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.