Beagle, bagel, beigel

Äter bagel till frukost varje morgon. Lite extra kunskap, om jag får snobba lite: den ringformade bageln tros ha judiskpolska anor och stamma från 1600-talet. Namnet på brödet kommer från engelskas bagel, där man i sin tur hämtat det från jiddisch-ordet beygel, med betydelsen ’liten ring’. Snobben är för övrigt en beagle, ej att förväxla med bagel.

Lite knepigt med bilderna när jag bara ser dem på liten skärm. Svårare att bedöma om de håller. De flesta bilderna låter jag vila tills jag kommer hem och kan ladda upp dem på stordatorn.

I dag besöker jag mitt favoritmuseum, Whitney´s. Nu exponeras en konstnär, David Wojnarowicz, som jag hittills inte hört talas om. Författare, konstnär i många olika tekniker och musiker. ”History keeps me awake at night” är ett citat som har kuslig aktualitet i dag.
Louise Nevelson är en annan ny bekantskap, som är spännande att göra.

Do you have balls?

Blodsockertorsk igen, pausar på första bästa matställe, Det blir ett mexikanskt hak på W4th. Pepe’s. Är enda gästen. Bifteca med potatismos och en cola.
Konstaterar att jag missade Blind Tiger med några hundra meter. Tar igen det efter maten och kompenserar med en god öl: Threes brewing, Logical conclusion.

En skaplig promenad återstår, först bort till Brooklyn Bridge, sen över den bland alla turister.
Photoville ligger precis under Brooklyn bridge, bara tur att jag inte gick en mile söderut till gamla stället. Komprimerat och mycket flyktingar och minoriteter, inte jätteintressant.
Lika jävla trångt på bron på returen, och alla ska ta bilder på varandra utan att bry sig inte om att de står i vägen. Get out of the bike lane! Idiots!

Går såklart vilse, lyckas med det omöjliga att gå 180° fel. Men tack vare det kom jag upp i 30 083 steg. Men satan vad det suger i påkarna. Blir rullstol i morgon!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

4 svar på ”Beagle, bagel, beigel”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.