Makro kräver mer – och mer

Kollar vidare på Moderskeppets kurs om makrofotografering. Många varianter på det mesta, både objektiv, blixtar och lampor, närbildslinser och mellanringar. Ser att Canon har en makrolins med 5 gångers förstoring till samma pris som den Fujilins jag köpte. Hm, handlade kanske lite för snabbt. Ja ja, köper kanske den också så småningom. Vore ju bra om jag kunde använda mina gamla, dyra, bra Canonkameror till nånting. Tittar sen på en film om ovannämnda objektiv. Den är svår att använda, särskilt vid 5x förstoring, då bländaren är ett pyttehål och bilden blir mörk. Det är nog bra som det är med den makrolins jag köpte, ändå. Men jag gillar när insekter blir monster.

Mejlväxlade med fotobutiken som skriver att den trådutlösare jag har passar till X-T2. Den ska petas in i ena halvan av en ingång/port och när jag testar stämmer det alldeles utmärkt.

Ett nytt schyst makrostativ behövs, som kan gå ner i spagat. Manfrotto har ett, 2 790 bagis. Som hittat, jag tror jag tar två! Får jobba i fem år till om jag ska ha råd med alla tillbehör! Belysningen, borde man inte kunna använda mobilens lampa?

Det blir fisk till lunch på skolan.
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 svar på ”Makro kräver mer – och mer”

  1. Micra eller macra, det är frågan, Nej, självklart MACRA om jag ha sådan objektiv och micro har jag inte heller. Men det blir vackert när du fotar.

  2. Min mikro körde ju grannen en strömspik genom och den dess har jag inte haft nån.Makrofoto blir ofta vackrare än microfoto.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.