Kategorier
Stockholm

Ett öga rött

Knallar från Globen T till jobbet och tycker mig höra det svaga sisandet från blåmesar. Efter tio meter förvånas jag över hur väl ljudet tajmar min utandning. Hostar lite, och mesarna hörs inte längre. Tupp i halsen har man hört talas om, men blåmes?

Huru kommer det till, att du ser grandet i din broders öga, men icke bliver varse bjälken i ditt eget öga? En gammal sentens jag kom att tänka på när jag vaknade i går morse med just ett litet grand i mitt vänstra öga. Kanske går någon omkring med en bjälke i sitt. Ett öga rött alltså, påminner om att jag ska försöka läsa ut Jonas Hassen Khemiris bok.

Köper ett makrostativ och tar mig sen ut till Fisksätra. Det luktar öl i trappan ner till tunnelbanan, mer öl skadat lukta för jag är på väg till en ölprovning på Nacka Brewery. Hinner kolla museet och utställningen om Slaget vid Stäket. På bryggeriet håller Vladlåda om olika öltyper och vi får smaka på Mexican lager, Alphyddan Weisse, Skuru session IPA, Baggens IPA, Danvik Belgo DIPA, Hellas APA, Daniella Rakija stout och Boo pils under två timmar som även innehåller en guidad tur i bryggeriet. 

Söndag och nya experiment med nya objektivet och nya stativet. Sen derby på teve, Djurgården – Gnaget.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

2 svar på ”Ett öga rött”

Så djävla roligt skrivet om grandet och bjälken och blåmesväs/kvitter från dig själv. Idag ska jag guidas i tunnlarna under city, igår var det Meillenniumstråket på söder. Det skulle ju inte vara sol idag, vad är det för fel!

Stängt för kommentering.