Swedish film

Åker in och intar vit vin, popcorn och chips till lunch, ja, och ett par skumtomtar, samtidigt som jag kollar den excellente porträttfotografen Johan Bergmarks utsökta porträtt av skådisar, regissörer och andra filmarbetare. ”Swedish film” heter utställningen. Snackar flugfiske med Johan samtidigt som han signerar sin bok ”Let it rock” till mig. ”Till Matti! Tack för alla besök och allt stöd genom åren. Keep on Rockin´!” Trevlig snubbe,den!

En lågt stående novembersol kastar sitt släpljus över Sarvträsk när jag kommer hem. Fyller kameraryggan och lufsar ner för lite naturfoto. (Där ser man vad ett par skumtomtar kan göra!)

Mästerfotografen Johan Bergmark.
 Johans porträtt av Malik Bendjelloul.

I morgon gör jag mig ärende ner till Ängsviken igen. Det vita ligger kvar och det kan vara intressant att försöka göra bra bilder med frost/snöinslag. Ängsviken ligger dock i skugga så vi får se hur det blir. Ska även försöka få med mig ett gäng sten som eleverna ska få måla troll på.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

7 svar på ”Swedish film”

  1. Oj nu blir du stor och stark på skumma tomtar. Flugfiskare har jag aldrig hört att du är, men jag har en kompis Henry som knyter dem själv och åker till NZ och flygfiskar varje år. Vill du har råd?Förresten har jag sett FLYGFiSKAR efter en båt jag åkte till Capri 1967, Då var du inte född! 🙂

  2. Pappa var flugbindaren i familjen och vi tillbringade en himla massa somrar uppe i norra Sverige och fiskade. NZ har jag besökt, utan att flugfiska. Capri 1967, nej då var jag inte född.

  3. AHA; då vet du om flugfiska. Har varit och sett hans knytbord. Nä, jag misstänkte det, att du inte var förr! Jag var på skolresa i Italien med min latinlärare. Florens, ROm, Assisi, Pomepei, Herkulanum, Sorrento, Carpi, Den lever jag på än och fick mig plugga konsthistoria på universitet. Nu har jag börjat springa på museer igen, efter alla jobb och barnafödande. Otroligt härligt!

  4. Jag vet ett och annat om att få ner en fluga från en fjällbjörk.
    Orandum est ut sit mens sana in corpore sano, vilket jag runt 1967 gjorde i Härjedalen.

  5. Komplicerat! Gick det få ner flugan. Lår oss hoppas att du fann att det var värt att bli född hit?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.