En abstrakt lördag

Pensionsgruppen: Rätten att stanna kvar på arbetsmarknaden för den som vill, den så kallade LAS-åldern, höjs år 2020 från 67 till 68 och till 69 år 2023. Den knyts sedan till medellivslängdsökningen. Låter som om jag då kan bestämma själv om jag vill följa min klass till de går ut trean. Vilket nog är vad jag tänkt mig.

Då jag tar utmaningen på Fejan, ”sju dagar, sju bilder i svartvitt ifrån mitt dagliga liv, inga personer, ingen förklaring”, på största allvar (iaf till en början), går jag från Slussen in till City och gör bilder. Slipper på så vis trapporna. Tycker att jag hittar bra motiv, spar dock de flesta i färg. Och mycket abstrakt blir det. Men den är lite kedjebrevaktig, den där utmaningen.

Jag tycker jag ska ta en en sväng inpå Centralstation innan jag går in och köper A2-fotopapper och en extern hårddisk. Gillar ju tågstationer. På tunnelbanan till Slussen underhåller sen en knogknäckare, kniik, knook, knaak. Tror inte han knäcker extra utan det är nog en (o-)vana.

Gör en bild vid Willy´s lastkaj här i Orminge efter att jag klivit av bussen. Såg den på vägen in till stan. Köper sen bröd och potatis, nu ska jag nog sörvajva vikändan.

Vaknar upp till ännu en söndag. Fönstren är täckta av snöflingor så det knappt går att se ut. Snösvängen har att göra, hör jag.

Hittar detta på Fejan: En del är visa och en del är på annat vis.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019