Lat söndag

Vaknar kvart över sex och ägnar sen ett par timmar åt nätet, via mobilen. Dels sajterna jag laddar upp bilder till, dels Aftonbladet och sidan Now This som belyser amerikansk politik. Den senare granskar Trump och hans följe ingående men visar också alternativen. Man får följa hearings i kongressen där kongressmän och -women går hårt åt trumpnissarna. Intressant att följa kommentarerna för och mot Trump.

Gillar Tumblr, där får jag med mina mått mätt skapligt många likes på vad jag än laddar upp. På Flickr är det inte många som gillar vare sig mina abstrakta verk eller mina naturbilder. Men å andra sidan, när jag laddar upp gatufoto kan jag få över tusen tittar den dagen. På Insta och Fejan är siffrorna ytterst blygsamma. Men vad spelar det för roll?!

Om den svenska modellen:

Ett antal studier, inte minst en studie av nationalekonomen Sirus Dehdari som redovisas i rapporten ”Populismen verkliga orsaker” från Futurion, visar att ökad upplevd arbetsmarknadsoro leder till ett ökat stöd för auktoritära och populistiska rörelser. Om politikerna vill undvika en sådan utveckling bör de inte försvaga en modell som fungerar väl och som historiskt har levererat och varit bra både för löntagare och näringslivet.

Ann-Therése Enarsson, vd Futurion
Carl Melin, forskningsledare Futurion och rapportförfattare

”OM politikerna vill…” Tveksamt om SD-smygarna hos KD och M vill.

Ute skiner solen, är inte på särskilt kreativt humör så det får vara vilket väder det vill. Kan bli en riktigt lat söndag. I morgon funderar jag på att besöka Liljevalchs och Vårsalongen. Vill liksom ha det gjort. Det har varje år stått på att besöka-listan men blir liksom aldrig av. Och sen är det försent. Sen kommer Anders Petersen att ställa ut där, samme Petersen som signerade böcker häromsistens. Det tänker jag INTE missa.


2 svar på ”Lat söndag”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.