Kategorier
Stockholm

Lallande idioter

Min finske vän på fejan, Simo, kommenterade min bild ”Man was here” med det latinska uttrycket ”ecce homo”. Som vanligt kan man översätta till svenska och då blev det ”ecce bög”. Fejans översättningsrobot tror att det var finska.

Kul på Aftonbladets webb, av Peter Kadhammar:

Jag har sagt det förut och säger det igen. Svenskarna är på väg att förvandlas till lallande idioter. Inte kan de svenska och inte kan de älsklingsspråket engelska heller. Men de framhärdar i att använda engelska i tid och otid. Vi har alla kolleger som envisas med att använda uttryck som: In a minute! Consider it done! Det beror på att de inte finner adekvata svenska ord. De finner inte svenska ord därför att de anträtt vägen till idioti. Så blir oförmågan till en rostig nedåtgående spiraltrappa som slutar på apstadiet.

En granne knackar i väggen, rätt dåligt tempo på knackningarna. Försöker lyssna efter nåt morsemeddelande på uppfattar inget sånt. Drar på Spotify så jag slipper höra det. När jag går och lägger mig med min sudoku har grannen bytt till nån j-a maskin som låter som en envis mygga på steroider. Och hen håller på länge!

Inte helt fel med fredag. Och galet skönt skadet bli med helg!

Swedbank blockerar anställda från SVT:s anonyma tipssajt

Dra in banktillståndet!!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

2 svar på ”Lallande idioter”

Stängt för kommentering.