Kategorier
Stockholm

Gimme a break

Ser ut att behöva bli en återgång till vinterjackan veckan som kommer. Kung Bore har humor, det måste man ge honom.

Funderar på att ta en paus från vårstädningen och besöka Independent Art Fair i Sickla. Behöver nåt trevligare minne av denna helg än städningen. Vi får se om lusten består. Och om jag har tid.

Upptäcker att mina extranycklar inte hänger där de ska. Förlagda eller förtappade, det är frågan. Ett noggrant eftersök ger resultat, de låg där jag tycker jag borde lagt dem istället för att hänga upp dem.

Ämnet städning är laddat av genus och klass. Själv äger jag en utpräglad begåvning för hullerombuller och trivs med det, skriver Anneli Jordahl i Aftonbladet Kultur denna dag. Jag ansluter mig till huller om buller-klubben. Vill gärna kalla det kreativt kaos. ”Att låta är silver, att låta bli är guld”, läser jag också, men i ett helt annat sammanhang, rörande något helt annat. Skulle gärna slippa städa, men det blir väl mycket damm då.

Två orsaker till min oreda: prylarna efter morsan som jag inte hann gå genom när jag tömde hennes lägenhet. När min skola evakuerades till en ny på grund av renoveringen av den gamla är nummer två. I den nya finns inte ett enda förråd så jag fick ta hem allt ”bra att ha nån gång, kanske”-material. Vilket var en hel del efter alla mina år som fritidspedagog och klasskontakt. Och jag har en liten soffa jag nog ska försöka bli av med. Den är liten och nätt och gammal. Vi fick den till en loppis vi hade på min första skola och den var ett renoveringsobjekt, minst sagt. Och det fixade jag, det tog flera veckor men var ett intressant objekt. Tyvärr är den hopplöst opraktiskt. Vet inte om den går att lämna till grovsoporna, tveksamt. Kanske om jag sågar isär den.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

2 svar på ”Gimme a break”

Stängt för kommentering.