Kategorier
Stockholm

Grosse input

Låter som en spännande match!

Dagsformen säger ja till en stadsrunda. Från bussen ser jag två segelbåtar gå för motor genom Skurusundet. Den ena med mast, den andra utan.

Avstigning vid Londonviadukten och jag tar några rivningsbilder innan jag tar mig genom östra Södermalm. Första stoppet blir Vintage affischer på Erstagatan, där man ställer ut Christer Temptanders verk i nån slags retrospektiv.

Christer Themptander är verksam konstnär/bildaktivist och hade sin första separatutställning 1968, en tid då politiska affischer var viktiga som uttrycksmedel. Han var även delaktig i undergroundtidningen PUSS under samma period.”

Sedan länge jobbar jag med foto och collage. Samhällskommentarer i kritisk och poetisk, satirisk och absurd form. Mina bilder exponeras i massmedia, på utställningar, i tidningar/ magasin/ böcker/ bok- och skivomslag, film- och teateraffischer och i form av egna böcker, vykort och affischer.

Får en intressant pratstund med Christer och köper sen fyra av hans böcker. Älskar hans underfundiga konst med dess politiska udd. Den behövs mer än nånsin i dag. En av hans bilder användes av American Indian Movement när de ockuperade Wounded Knee 1973, berättar han.

Konstantikvariatet sen, på Timmermansgatan, och bokrelease, Happy/Brooklyn 1988-93 av Nina Korhonen. Riktigt bra, köper även den, signerad.

Tar Hornsgatan mot Slussen och slinker in på Galleri Kontrast. Här har Nordens fotoskola vernissage, ”Innan det händer”. Inte min kopp java.

Fullföljer planerna för dagen och tar mig bort till Konsthallen, platsen för min sommarutställning. Här huserar för tillfället Mats Sandelin med sin ”Vårutställning”. En fin serie landskapsbilder, smakfullt inramade. På vernissagen i går sålde han hela tio fotografier. Kul! På bordet i lokalen ligger en bok av mästaren av landskapsfoto, Ansel Adams. Surrar lite med Mats även. (Det är fan vad social man blivit).

Christer Themptander. Bilden användes av AIM (American Indian Movement) vid ockupationen av Wounded Knee 1973.
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

3 svar på ”Grosse input”

Stängt för kommentering.