Kategorier
Stockholm

Gränder och tvärgator

Passar på att motionera, trots värmen, och jag slipper ju de diaboliska trapporna vid Slussen om jag promenerar till city. Via Gamla stans gränder, Baggensgatan och Själagårdsgatan hittar jag till Norra malmen. Snirklar lite hit och dit bland tvärgatorna för att slippa turisthorderna, även om jag älskar att höra olika språk på stans gator. Sneddar över Klara kyrkogård och stannar till en kort stund vid Lennart Hellsings hjärtformade gravsten.

Cashar för sl-kortet, skönt bli av med kontanter. Går sen till andra änden av t-centralen, till Jean Hermanssons fina bilder ur arbetslivet i passagen under fontänen. Det där var farsans vardag också. Stämpla in, arbeta sig trött och svettig och ibland skitig. Duscha och stämpla ut.


Kikar på TV-apparater på El Gigante, en LG-gosse som gjorde sin första dag på jobbet var det som fanns att prata med.

Zummen, Zum Franziscaner, blir mitt vattenhål, eller snarare ölhål, på vägen tillbaka till Slussen. Här var vi stammisar, mitt fotbollslag och jag, för decennier sedan. Tar en Gänstaller bräu från Bamberg Franconia, ett enmansbryggeri enligt Stene som förestår stället. Husmanskost och kaffekask finns på menyn men jag nöjer mig med ölen.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

2 svar på ”Gränder och tvärgator”

Stängt för kommentering.